BAKU Azərbaycan
°C

Şəkər, acı qida, qızardılmış yağlı yemək xərçəng riskini birə beş artırır.

Gundem.az  Medicina-ya istinadən xəbər verir ki, cərrah Mark Qadzian şişləri böyüdən qidaları açıqlayıb.

"Bu qidaları, xüsusən karbohidratları, şəkərli ərzaqları aşırı yeyənlərdə defetkli hüceyrələri qidalanır.

Şiş hüceyrələri böyük miqdarda karbohidratı təz mənimsəyir. Şəkər bədxassəli hüceyrələri aktiv saxlayır, onlara enerji verir, nəticədə onlar çoxalır və metastazlar olur.

Gündəlik qidada təkcə şəkər, duza yox, eyni zamanda acı, yağlı, hisə verilmiş qidaların normasına baxmaq lazımdır. Belə yeməklərin fanatlarınfda böyrək xərçəngi çox rast gəlinir.

Acı, yağlı qidalar beyinə də neqativ təsir edir. Xüsusən kartof-fri. Onda olan trans yağ arteriyaları tutur, beynin qan dövranı pozulur.

Ən çox yağda qızardılmış yemək sevənlərdə bədəndə iltihab artır və buna bağlı xroniki xəstəliklər yaranır".

Son xəbərlər

"Qızılcanın bu qədər yayılmasına səbəb özəl klinikalardır" - Pediatr OD püskürdü

Tanınmış cərrahı öldürən Türkiyə vətəndaşının məhkəməsi başlayır

Ronaldu qadın futbolçular barədə: “Sizi bağrıma basıram”

Əhaliyə VACİB XƏBƏR: Bundan sonra...

MTK-ların kommunal ödəniş fırıldağı - VİDEO

Azərbaycan yığması Mərakeşə UDUZDU

HƏMAS rəhbəri Maskı Qəzzaya çağırdı

Messi 1-ci, Ronaldo 2-ci oldu

"Həyat yoldaşımı mətbəxə buraxmıram"

Kamil və Gülay Zeynallı bir arada - VİDEO

Ərdoğan Macarıstana səfər edəcək

Rusiyalı məşhur infark keçirdi: Reanimasiyaya yerləşdirildi

Şəkidə obyektə tüfənglə atəş açan şəxs saxlanıldı

Nail Naiboğluna itki - FOTO

Ödənişli yolda ağır qəza - Ölənlər var

Cəlal Arutyunyana qarşı cinayət işi məhkəməyə göndərilib

Gəncədə obyektdə yanğın olub

Laçında açıq səma muzeyi yaradılacaq

Türkiyədə azərbaycanlı məmurlara qarşı dələduzluq

Xaçmazda avtomobil aşıb, ölən və yaralanan var

Bütün xəbərlər