BAKU Azərbaycan
°C

Kartof müxtəlif rəngli tərəvəzdir. Bağbanlar və aşpazlar kartofun rənginə baxaraq onun nə qədər keyfiyyətli olduğun bilir. 

Gundem.az lent.az-a istinadən bildirir ki, sağlam qidalanma və ya arıqlamaq baxımından çəhrayı və ya bənövşəyi kartof yemək lazımdır. Ağ kök yumrulu kartofları pəhrizdən xaric etmək tövsiyə olunur.

Bildirilir ki, ağ kök yumrulu kartoflarda çoxlu nişasta var. Sarı rəngli kartofda daha çox karotin və A vitamini var.

Çəhrayı və ya qırmızımtıl kartof sortları yüksək miqdarda antosiyaninlərə malikdir. Onlar immunitet sistemini gücləndirir, xərçəngə qarşı müqavimət göstərir və görmə üçün yaxşıdır.

Ancaq mütəxəssislər allergik reaksiyalar, mədə-bağırsaq traktının, qaraciyər və böyrəklərin xəstəlikləri olan xəstələr üçün antosiyaninli kartof sortlarını yeməyi məsləhət görmürlər. Bu zaman ehtiyatlı olmaq tövsiyə olunur.

Mütəxəssislər onu da qeyd edib ki, rəng məhsulun keyfiyyətinə faktiki olaraq heç bir təsir göstərmir. Kök yumru pulpasının rəngi vacibdir, lakin əsaslı deyil.

Son xəbərlər

Havalar isindikcə, suya diqqət edin – MütəxəssislərdənXƏBƏRDARLIQ

Zəngəzur dəhlizini unudun... - Simonyan

Səyahətdən öncə diqqət edilməli 7 məqam

Ronaldo Trampa formasını hədiyyə etdi

“Azərbaycan” məhəlləsi bu tarixdə açılacaq

Bəzi restoranlar yüksək mahnı səsinə görə cərimələndi

4 ayda bu qədər üçəm doğulub

Evlənənlər çoxalıb, boşananlar azalıb

Bu məhsullar BAHALAŞA BİLƏR – SİYAHI

"Əmək pensiyaları haqqında" Qanuna dəyişiklik edildi

Jurnalistika üzrə magistraturaya qəbul olmaq istəyənlərə müraciət

Ağaxan Abdullayevin oğlu sədr seçildi - FOTO

Ərdoğan Paşinyanı Ankaraya çağırdı: Bu tarixdə...

Uzunmüddətli müharibəyə hazırıq - İran

Daha bir tiktoker həbsdən buraxıldı

65 minə yaxın müəllim sertifikatlaşdırma prosesinə cəlb olundu

Həmin müəllimlərin maaşında artım nəzərdə tutulur

Bu şənbə rəsmi iş günüdür

Rəsmi Bakıdan Təl-Əvivə ÇAĞIRIŞ - İranın azərbaycanlılar yaşadığı bölgələrinə zərbə endirməyin!

Azərbaycan əhalisinin sayı açıqlandı

Bütün xəbərlər