Bu meyvə mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətini normallaşdırır
Armud qanda hemoqlobini artırır və lif mənbəyi kimi xidmət edir.
Gundem.az xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin ümumi biologiya və bioekologiya kafedrasının dosenti, kənd təsərrüfatı elmləri namizədi Tatyana Alekseyeva məlumat verib. Mütəxəssis bildirib ki, armudun kalorilisi azdır: 100 q-da cəmi 47 kkal var. Tərkibində C, K, B2, B6, B9 vitaminləri də var, həmçinin bağırsaqların fəaliyyətini normallaşdıran qiymətli lif mənbəyidir. Armud qanda hemoqlobin səviyyəsini saxlamaq üçün zəruri olan dəmirlə zəngindir. Ancaq mütəxəssis meyvəni çox böyük miqdarda yeməyi tövsiyə etmir, çünki bu, qəbizliyə səbəb ola bilər. Və bəzi insanlarda allergiya yarana bilər.
"Armud seçərkən onun ətirinə fikir vermək lazımdır, xoş olmalıdır. Səthi parlamamalı, yağlı örtüyü olmamalıdır. Yağlı örtük kimyəvi maddələr vurulduğunu göstərir. Bu, adətən meyvələrin çürüməsinin qarşısını almaq üçün tətbiq edilir.
Alekseyeva vurğulayıb ki, armud yetişməmiş və sərt şəkildə satışa çıxarılır. Belə meyvələrin yetişməsi üçün zaman lazımdır. Armud aşağı temperaturda daha uzun müddət qalır, ona görə də soyuducuda və ya balkonda saxlanmalıdır. Armud təzə yeyilə bilər və ya kompot və mürəbbə hazırlamaq olar.
Son xəbərlər
Ən çox oxunanlar
- Bu gün
- Bu həftə
- Bu ay