BAKU Azərbaycan
°C

Rusiyanın tanınmış onkoloq-cərrahı, tibb elmləri namizədi Mixail Myasnyankin qidanın hansı şəraitdə xərçəng xəstəliyinə səbəb olmasından danışıb.

Gundem.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, məhsullar mineral gübrələr və ya kanserogen maddələrlə çirkləndikdə bu, xəstəliyin inkişaf riskini artırır.

"Bu, mədə-bağırsaq sisteminə, selikli qişaya zərərli təsir göstərir. Belə bir təsir səbəbi ilə onkoloji şiş ortaya çıxa bilər", - deyə Myasnyankin izah edib.

Həkim əsas problemin qidanın hazırlanması üsulundan ibarət olduğunu bildirib. Xüsusi halda, ət və ya tərəvəzlərin günəbaxan yağında qızardılması olduqca təhlükəlidir.

"Əgər o, bir neçə dəfə istifadə olunursa, onda təbii ki, bütün kanserogen maddələr yığılmağa başlayır", - ekspert vurğulayıb.

Myasnyankin həmçinin spirtli içkiləri qida rasionundan tamamilə çıxarmağı məsləhət görüb, çünki onların istifadəsi xərçəngin bəzi növlərinin inkişafı riskini artıra bilər.

Son xəbərlər

Uşaq böyütmək xərclərinə görə lider ÖLKƏLƏR

Bakıda üç qardaşın avtoritetlə “razborkası” ölümlə bitdi - VİDEO

Ailəsini öldürməkdə təqsirləndirilən Əhməddən YENİ XƏBƏR - VİDEO

Mənzil bazarında durğunluq yaşanır: Səbəb nədir? - VİDEO

"Qarabağ" güclüdür, lakin... - "Braqa"nın futbolçusu

Paşinyan Fransadan alınan silahlardan danışdı

DİQQƏT! Fevralın 25-i 18:00-dan 27-dək... - FOTO

Aybəniz Haşımovanın qardaşı həbs edildi

Azərbaycana 1 milyondan çox pul gətirən qadın saxlanıldı

17 yaşlı gənc intihar ETDİ

DTX sanatoriyasını bu komandaya verdi

Keçmiş baş nazir müsahibə üçün bir milyon istədi

Şəmkirdə avtomobilər toqquşub, xəsarət alanlar var

Helikopter qəzasında 3 nəfər öldü

Türkiyə ABŞ-a onu səfir təyin etdi

Balakəndə ev yanaraq kül OLDU

Qarabağa getmək istəyənlərin nəzərinə!

"Bozun 50 çaları"nın aktrisası bu hala düşdü - FOTO

Nuno Rodriqes: “Braqa” üçün Bakıdakı oyun da çox çətin olacaq”

XƏBƏRDARLIQ: Bu gün iki tonluq peyk Yerə çırpılacaq - Hara düşəcəyi bilinmir

Bütün xəbərlər